Jubbega wint doelpuntrijke wedstrijd tegen Donkerbroek

DONKERBROEK - Net voor de paasdagen stond de wedstrijd Donkerbroek - Jubbega op het programma. Eerder in het seizoen wist Donkerbroek een punt te pakken tegen Jubbega, iets wat Jubbega nu niet kan gebruiken in de strijd om de koppositie in de competitie.

Donkerbroek begon sterk aan de wedstrijd en maakte binnen 10 minuten de 1-0. Dit doelpunt werd goedgekeurd, ondanks het vlaggen van de assistent voor buitenspel. In het vervolg van de wedstrijd krabbelde Jubbega op en kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker. Na een overtreding kreeg Jubbega een penalty, die door Binne Jan Visser werd binnengeschoten, 1-1.
Even later wist Tymen Nijboer Jubbega op voorsprong te zetten na een prachtige aanval over de linkerkant. Donkerbroek toonde veerkracht en wist ook vlot weer gelijk te maken waarna Jesse Douma met een fantastische solo Jubbega weer op voorsprong wist te zetten. Hij speelde vier man uit en tikte de bal voorbij de keeper, 2-3. Voor rust wist Jubbega ook nog de 2-4 te maken: Marco Jonker schoot de bal van ruim 20 meter in de rechterkruising.
Na de rust moest Donkerbroek komen en had Jubbega enkele opgelegde kansen. De stand werd echter 3-4 door een prachtig doelpunt van Donkerbroek, de bal werd in de linkerkruising geschoten. Direct na de aftrap stuurde Jens de Boer Jubbega-aanvaller Tymen Nijboer diep en deze schoot de bal met een volley over de keeper, waardoor de marge weer 2 was, 3-5.
In het slot van de wedstrijd waren er nog kansen aan beide kanten, maar werd er niet meer gescoord. Jubbega staat door deze overwinning weer aan kop, aangezien ODV geen wedstrijd heeft gespeeld. Komend weekend speelt Jubbega de uitwedstrijd in en tegen Grijpskerk om 14:30 uur.