ODV verslaat Jubbega in boeiend duel

Opsterland-Ooststellingwerf - Zaterdag stond de topper in de 6e klasse tussen ODV en Jubbega op het programma. Bij de aftrap, waar veel publiek aanwezig was, had Jubbega drie punten voorsprong op ODV.

Jubbega begon sterk aan de wedstrijd en speelde veel op de helft van de tegenstander. Via Tymen Nijboer wist Brand Stoelwinder te scoren, echter keurde de scheidsrechter dit zuivere doelpunt af wegens buitenspel, ook al vlagde de assistent er niet voor. In het vervolg van de wedstrijd waren er weinig uitgespeelde kansen, al hadden de Jubbegaasters wel vele corners en een aantal schoten van afstand. Na een halfuur wist ODV iets meer van de eigen goal te komen maar ook dit leverde geen echte kansen op. Met 0-0 gingen beide ploegen de rust in.
Na de rust speelde ODV meer naar voren en werd het gevaarlijk in de aanval. Dit mondde in de 55e minuut uit in een overtreding door Jens de Boer in het strafschopgebied, wat resulteerde in een penalty voor ODV. Dit buitenkansje werd benut en Jubbega probeerde hierna op gelijke hoogte te komen. Wederom waren er geen uitgespeelde kansen, en op de hoge voorzetten vanaf de flanken had de keeper van ODV telkens een goed antwoord. Door enkele vreemde beslissingen van de scheidsrechter, in de ogen van Jubbega, kreeg Jasper Bron de gele kaart voor commentaar en speelde Jubbega met tien man. ODV zocht steeds meer de ruimte in de diepte, die aanwezig was door de aanvallende intenties van Jubbega. Na tachtig minuten voetbal wist ODV dan ook de 2-0 te scoren en was de wedstrijd beslist.
Door de nederlaag komt ODV in punten op gelijke hoogte met Jubbega maar de rood-witten hebben een beter doelsaldo. Het zal dus spannend tot het einde blijven in de competitie.