Frisiaturner Felix de Waal tweede van half Nederland

Opsterland-Ooststellingwerf -  Turner Felix de Waal, turnend bij FRISIA Beetsterzwaag, wist tijdens de districtsfinale tussen Noord en Oost het zilver te behalen.

In Emmeloord werd zaterdag 23 april deze spannende wedstrijd gehouden, waar nog vier andere FRISIA-turners zich voor hadden geplaatst.
Felix turnt bij de junioren 2 niveau 7, wat tevens 4e divisie betekent. Hij was vooral supersterk op ringen maar ook zijn vloeroefening ging zaterdag prachtig.
Een kleine hapering op de brug was eigenlijk het enige dat niet zo lekker ging. Hij werd toch wel onverwacht tweede, een prachtige wedstrijd richting NK.
In dezelfde categorie turnde Jippe Witteveen ook een prachtige wedstrijd, zijn beste van dit seizoen. Vooral zijn ringen maar ook zijn vloer waren supersterk.
Bij voltige een foutje en bij de brug ook een hapering, bracht hem uiteindelijk op een meesterlijke vijfde plaats, een mooie aanloop naar het NK.
Hessel Heerma turnde bij de junioren 1 niveau 9 zijn beste wedstrijd van het seizoen. Vooral zijn ringen ging heel goed. Op voltige weet hij al goed weerstand te bieden aan de concurrentie.
Zijn vloer mist nog een beweging achterwaarts, wat toch wel een forse aftrek inhoudt. Hij werd heel mooi vierde in een sterk deelnemersveld.
NK turnen
De eerstkomende wedstrijd is het NK turnen voor 4e divisie/jongens waar FRISIA met maar liefst vijf jongens aan de start zal staan in Vught: Felix de Waal, Roell Schroor, Jippe Witteveen, Marck janssen en Tijntomas de Wit.
Foto's Karin Willems