Breed sportief aanbod tijdens Koningsspelen op obs De Riemsloot in Appelscha

Opsterland-Ooststellingwerf - Ook obs De Riemsloot uit Appelscha doet vandaag, vrijdag 22 april, mee aan de Koningsspelen. En wel met een zeer attractief programma. 

Alle 230 leerlingen verzamelden zich 's ochtends om negen uur op sportpark De Steegde, om gezamenlijk onder leiding van sportvrouw/lange afstandsatlete Jessica Oosterloo de dag te openen met een warming up. De kinderen hadden de dans bij het Koningslied Hupsakee eerder al ingestudeerd.
Daarna gingen de groepen 1 tot en met 5 aan de slag met een spelcircuit op het sportpark. In samenwerking met Buurtsportnetwerk SCALA waren attractieve onderdelen uitgezet. Ook werden er diverse teamsporten gespeeld.
Dankzij financiële ondersteuning door de oudervereniging en externe aanbieders konden de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 kiezen uit allerlei sportieve activiteiten, die voor het overgrote deel outdoor plaatsvonden.
Daardoor kunnen de kinderen vandaag onder professionele leiding de dag doorbrengen met Klimavontuur, vlotten bouwen, Stand-Up paddling, kanovaren, mountainbiken, paardrijden, fitness, vissen, midgetgolf en dansdisciplines.
Tussen de middag vond er een Koningslunch plaats. Foto's: FotoTekst.nl / John Boel