Rechter oordeelt: De Boer moet boete betalen voor discriminatie Bas van der Meer

Drachten - Bas van der Meer heeft 'gerechtigheid' gekregen, typte hij gisteren op zijn Facebookpagina na de rechtszaak tegen Hendrik de Boer van tuinbedrijf A. Th. De Boer in Drachten.

Bas van der Meer zou stage lopen bij het bedrijf en was daarvoor in principe al aangenomen. Maar toen De Boer ontdekte dat de Drachtster jongeman niet alleen homosexueel was, maar ook nog een vriend had, ging de hele stage niet door. Omdat De Boer de stagiair bewust discrimineerde, veroordeelde de rechter hem tot een boete van 1600 euro, waarvan 800 euro voorwaardelijk. Daarnaast moet de eigenaar van het tuinbedrijf een schadevergoeding betalen aan Bas: 975 euro studiegeld en 500 euro immateriële schade. Hendrik de Boer en zijn advocaat waren maandag niet aanwezig in de rechtbank. 'Helaas', aldus Bas van der Meer. Hij is zeer tevreden met de uitspraak. ,,Ik ben blij dat de rechter ook vindt dat het om discriminatie gaat. Het feit dat de Nederlandse wet nog altijd boven het geloof staat is voor mij erg belangrijk. Ik hoop dat deze uitspraak ook andere mensen kan helpen die zijn/worden gediscrimineerd. Het maakt niet uit wat je geaardheid is of waar je in gelooft, zolang je de ander maar kunt respecteren en beoordeelt op zijn/haar kwaliteiten", typte Bas op zijn Facebookpagina. 
Op zoek naar stageplek Bas heeft door de hele situatie studievertraging opgelopen en is nu op zoek naar een stageplek voor de periode september 2016 - februari 2017. ,,Ik ben op zoek naar bedrijven in de omgeving van Drachten met meer dan 10 medewerkers en met minimaal 3 mensen op de marketingafdeling. Ik ben op zoek naar een stage op het gebied van (online) marketing. Wie weet zijn er bedrijven die mij kunnen helpen. Ik hoor het graag."