Kampioen Westergoo in slotronde té sterk voor Schaakclub Bakkeveen

Opsterland-Ooststellingwerf -  Voor de gezamenlijke slotronde van de Friese Schaakbond waren de 160 sterkste schakers van de bond naar Leeuwarden gekomen.

Bakkeveen 1, dat zich in de vorige ronde al ‘veilig’ had gespeeld, was, ondanks een tactische opstelling, niet opgewassen tegen Westergoo 1. De Dokkumers toonden zich een waardig kampioen en trokken met 5 ½ - 2 ½ aan het langste eind. Bakkeveen, dat zonder de sterke Milan Heller en Gerrit Meppelink speelde, had de op papier sterkste VIER spelers op de laagste borden geplaatst. De tegenstander was hiervan echter niet onder de indruk en behaalde tegen Bakkeveen’s sterksten toch nog 2 ½ punt. Dat viel voor Bakkeveen in het totale resultaat niet mee. Een opsteker was zeker het optreden van de eerste vier borden van de club. De overwinning op bord vier mocht er zijn, terwijl aan bord een tot en met drie uitstekend strijd werd geleverd. De volledige uitslagen waren:
  1. Mark Masmeijer tegen Jaap Weidema 1-0
  2. Jan Nota tegen Bauke Hoogstra 1-0
  3. Jos Dölle tegen Menno-Peter van der Meer 1-0
  4. Hidde Sinia tegen Jelle Bergsma 0-1
  5. Harm Jan Dijkstra tegen Dirk Müller 1-0
  6. Taeke Bergsma tegen Jorn Brouwer ½-½
  7. Eeltsje Boomsma tegen Robin Baines 0-1
  8. Hessel van der Pal tegen Ben de Vries 1-0
De punten werden gehaald door Jelle Bergsma, Robin Baines (beiden winst) en Jorn Brouwer (remise). Jorn nam met dit goede resultaat afscheid van het eerste team van Bakkeveen. Jorn Brouwer clubkampioen Intern vierde Jorn een week later een nóg mooier afscheid: Hij werd clubkampioen. Jorn vervolgt zijn schaakcarrière volgend seizoen in Utrecht. De partijen van de overige Bakkefeansters gingen verloren. Door dit resultaat eindigden de Opsterlanders in de FSB 1e klasse B op een vierde plaats. Dat was één plaats beter dan vorig seizoen. Examens Schaakclub Bakkeveen De jeugd van schaakclub Bakkeveen heeft examen gedaan. Negen kinderen hebben examen gedaan in stap 1 en twee in stap 2. De examinator van de KNSB, meneer Bergsma uit Franeker, heeft de examens afgenomen om zes uur in schaaklocatie De Stripe, halfweg Wijnjewoude en Bakkeveen. De examinator kon na afloop meedelen dat alle elf kandidaten geslaagd waren, een mooi resultaat. Er was zelfs één met de hoogste score: Erik de Boer haalde een tien. De geslaagden in stap 1 zijn: Tije Sytema, Lennard Brandsma, Sietse Groot, Stijn van Vilsteren, Harold Brouwer, Richard Brouwer, Erik de Boer, Durk Jan de Jong en de enige dame: Anna de Jong. De geslaagden in stap 2 zijn: Arjan Klooster en Daan de Jong.   Clubkampioen Jorn Brouwer werd clubkampioen. Hij versloeg in de laatste wedstrijd Robin Baines, die dit seizoen sterk schaakte en lange tijd bovenaan stond. Jorn eindigde hierdoor met 33/100ste  punt als eerste. Jorn begon tien jaar geleden als enthousiast jeugdlid en bleek een talent te zijn. De laatste jaren was hij voor alle volwassen clubschakers een geduchte tegenstander, met als prachtig resultaat zijn clubkampioenschap. Derde in de competitie werd Gerrit Meppelink, die Ben de Vries op de laatste schaakavond versloeg. Ben eindigde daardoor als vierde.