Gemeente begint met plaatsen borden brug en Passantenhaven

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland is vanochtend begonnen met het plaatsen van informatieborden over de bediening van de brug in de Tjalling Wagenaarstraat.

De bordjes met de openingstijden en een telefoonnummer waarop de brugwachter is te bereiken zijn aan weerszijden van de beweegbare brug over de Drachtstervaart geplaatst. Vanmorgen lagen nog steeds twee schepen voor de brug te wachten om Drachten te verlaten. Eerder deze week kreeg de gemeente forse kritiek vanwege het ontbreken van informatie. Een echtpaar uit Tolbert kon de Passantenhaven niet meer uit, terwijl een inwoner van De Wilgen juist niet naar binnen kon, ondanks eerder gedane toezeggingen.
Door het stof De gemeente ging diep door het stop en beloofde meteen maatregelen te nemen. ,,We hebben flink wat steken laten vallen. We hadden eerder moeten communiceren dat de Passantenhaven nog niet op tijd klaar was'', aldus woordvoerster Evelien Oosterbaan. De klachten over de slechte bereikbaarheid en de gebrekkige informatie zijn volkomen terecht, stelt Oosterbaan. ,,Wat we eerder beloofd hebben, is niet waargemaakt.” Ze kondigde meteen maatregelen aan, zoals het plaatsen vandaag van borden langs de Vaart met informatie over de openingstijden van de brug en het telefoonnummer waarmee de dienstdoende SVS’ers zijn te bereiken. Deze week worden verder vanaf het Gaasterdiep borden geplaatst om duidelijk aan te geven hoe vaartuigen het Drachtster centrum het snelst kunnen bereiken. Vanaf vrijdag (13 mei) is er in de Passantenhaven water en stroom aanwezig en vanaf volgende week vrijdag (20 mei) is ook de vuilwatervoorziening geregeld, belooft Oosterbaan. ,,Tot zolang wordt er ook geen liggeld gevraagd.”
Lees ook: