Jubbega (ZM) komt tekort tegen Drachtster Boys

Opsterland-Ooststellingwerf - Jubbega is er niet in gelaagd na de midweekse 2-0 winst tegen Blue Boys om ook het tweede duel van de week te winnen.

Jubbega begon goed op het slechte veld in Drachten. Er werd goed gespeeld maar desondanks wist bij een counter Drachtster Boys op 1-0 te komen. Jubbega moest hard werken en dit werd beloond met de gelijkmaker van Brand Stoelwinder. In het vervolg speelde Jubbega goed maar wist het niet de voorsprong te pakken en gingen de ploegen met 1-1 de rust in.
Na de rust wilde Jubbega het goede spel vervolgen maar dit lukte jammerlijk niet. In een tijdsbestek van een kwartier wist Drachtster Boys tweemaal te scoren en was het 3-1. Een slotoffensief was dus nodig en de 3-2 van de schoen van wederom Stoelwinder leek dit in te luiden maar helaas, door de ruimte achterin viel ook de 4-2, alhoewel deze goal voortkwam uit een buitenspelsituatie welke de scheidsrechter niet affloot. In het restant van de wedstrijd kon Jubbega niet meer scoren en zo heeft het de titelkansen niet meer in eigen hand aangezien concurrent ODV wel wist te winnen. Komende week speelt Jubbega de twee resterende wedstrijden van de competitie tegen de Griffioen, op woensdagavond in Oosterwolde en tegen Boornbergum, zaterdag thuis in Jubbega.