Brons voor FRISIA-turner Felix de Waal op NK

Opsterland-Ooststellingwerf - Felix de Waal, turner bij FRISIA in Beetsterzwaag, heeft brons op de Nederlandse kampioenschappen turnen, 4e divisie.

FRISIA deed met vijf deelnemers mee. Felix de Waal deed, evenals Jippe Witteveen een Roell Schroor, mee bij de junioren 2.
In een veld van 21 deelnemers was de strijd enorm spannend en het verschil tussen de deelnemers bijzonder klein.
Jippe turnde een hele stabiele wedstrijd waarbij hij bij de hoge uitvoering op sprong een 9,05 behaalde. Ook deed hij een bijzonder moeilijke vloeroefening waarbij hij een streksalto met een halve schroef turnde. Hij werd tiende. Roell mistte een onderdeel bij de brug en ook op voltige liep het anders dan normaal. Wel had hij een goede ringoefening waarmee hij tweede werd van Nederland. Hij werd in totaal dertiende. Felix had een hapering bij de rekstok maar verder turnde hij stabiel. Hij werd eerste op voltige en de spanning over de plaatsing was enorm groot toen bleek dat er maar liefst drie jongens op de derde plaats stonden waarvan Felix er één was. Het verschil met de zilveren positie was slechts 0,2. De jongen die net buiten de prijzen viel verschilde 0,05 met dit drietal, dus het was een enorm spannende wedstrijd.
Marck Janssen turnde bij de senioren 6 een hele knappe wedstrijd. Zijn overslag half was een verassing, dit had hij nog nooit eerder geturnd, maar het gebeurde gewoon tijdens de chemie van de wedstrijd; hij werd negende van Nederland.
In de ochtendwedstrijd turnde de net tienjarige Tijntomas de Wit een hele knappe wedstrijd. De opstart was met wat foutjes op vloer en voltige maar daarna turnde hij heel mooi rustig en ontspannen en gedreven. Hij wist zelfs eerste te worden op de rekstok. Zijn uiteindelijke plaatsing was de negentiende positie.
Frisia kan terugzien op een geweldig individueel seizoen met een ongekend aantal medailles en een nieuw record met deelnemers aan de finales.
Aankomende zaterdag is nog de teamwedstrijd waar FRISIA met vijf jongensteams en in totaal 25 turners aan meedoet.