Brons voor team Frisia-jongens

Opsterland-Ooststellingwerf - Eén van de vijf teams van Frisia uit Beetsterzwaag verdiende zaterdag brons op de teamwedstrijden jongensturnen in Leek. 

De bedoeling van een teamwedstrijd is maximaal vier jongens turnen, en de hoogste drie cijfers tellen mee voor de eindklassering.
Team 11b Max Neijzing, Wouter Roorda, Ids Verhoeff en Marc Meester werd veertiende. Ids heeft een voortreffelijk goeie wedstrijd geturnd, maar de concurrentie was ronduit moordend. Ze hadden sprong als beste toestel. Marc had allemaal yesmomentjes door elementen die goedgingen. Max en Wouter hadden een mooie sprong.
Team 11 a Tim groen Tijntomas de Wit en Ivan Lageveen werden verassend heel knap vijfde. Opvallend was de rekscore van Tijntomas, maar liefst een 19,20 de hoogste score van deze categorie, en Ivan wist weer uit te blinken op sprong een 18,90. Tim was als altijd stabiel op vrijwel elk toestel. Ook dit team was het beste op sprong.
Team niveau 15 bestond uit Thijmen van de Lagemaat, Jurre Thalen en Boas Westerdijk. Ze werden zesde. Thijmen had een 19,10 voor voltige en dat was het hoogste voltigecijfer van alle jongens van niveau 15. De 19,20 van Boas op sprong was dan wel niet het hoogste van iedereen maar wel een hele goeie sprong. Jurre had vooral een goeie sprong. Dit team had als beste onderdeel voltige, dat zullen niet veel teams kunnen zeggen.Brons voor team niveau 13
Team niveau 13 bestond uit Thijs Dekker, Brent Bosma, Marc Modderman en Sven van der werf. Zowel Brent als Thijs haalden een 19,00 voor voltige. Ook dit team had als beste onderdeel de voltige. Heel knap. Verder turnden ze eigenlijk allevier prima, mooi ontspannen, goed geconcentreerd en weinig foutjes. De verassing was wel enorm groot toen ze het brons hadden behaald en dus op het podium stonden. Wat een knappe afsluiter van dit talentvolle team.
Het laatste team was team niveau 8 de toppers uit de keuze-oefenstof Jippe Witteveen, Felix de Waal, Roell Schroor, Hessel Heerma en Marck Janssen. Wat een knappe wedstrijd hebben zij geturnd. Ze werden vierde in een moordende strijd om het brons. Jippe had met zijn 11,90 de tweede plaats op vloer veroverd, Hessel had de beste voltige-oefening van het team, alle vier  springers turnden de sprong boven de 11,2, Felix had met een 11,8 de hoogste score van iedereen op brug, Roell had de derde score op vloer van de dag en Marck imponeerde met zijn sprongoverslag half door hier een 11,9 voor te scoren.
Frisia kijkt terug op het meest succesvolle seizoen ooit, met als klappers de deelname van vijf turners aan het NK en het behaalde brons en twintig jongens die mee hebben gedaan aan de diverse finales.
Voor meer informatie over jongensturnen in Beetsterzwaag secretaris@gymsportfrisia.nl of www.frisiagymsport.nl
Foto’s Karin Willems