Birds & Brass & Broken Brass in Beetsterzwaag 'unieke ervaring' 

Opsterland-Ooststellingwerf -  Birds & Brass & Broken Brass was onderdeel van het Cultureel Festival in Beetsterzwaag en vond zaterdagmiddag plaats in het Lycklamapark.

Fotografe Grietje van der Reijnst-Brak vond het een perfecte locatie voor het openluchtconcert door bijna tweehonderd muzikanten van in totaal zestien Friese HaFaBra-orkesten. ,,Ik vond het een unieke ervaring om zo’n optreden met zoveel korpsen in de buitenlucht mee te maken. Er hing een hele fijne gemoedelijke sfeer en het leek wel alsof iedereen vrolijk werd van de muziek. Er werden verschillende soorten muziek gespeeld door jong en oud. In de verte was de muziek al te horen, dat trok ook behoorlijk wat toeschouwers. Zeker voor herhaling vatbaar!"
Birds & Brass 2 Onder de titel Birds & Brass 2 speelden de orkesten werken geïnspireerd door thema’s als jeugd, vogels en landschap. Dat gebeurte onder leiding van het bekende orkest Broken Brass. Hun energieke programma was ook gericht op de jeugd: de ‘lytse pykjes’ van de muziek. Broken Brass gaf ter plekke workshops aan de aanwezige jeugdorkesten. Foto's: Grietje van der Reijnst-Brak / www.hetstaaterop.nl