Rock ‘n Roll met The Watch Dogs in Gorredijk

GORREDIJK - In het kader van Musyk op ‘e Gordyk treden The Watch Dogs vrijdag 29 juli op in het centrum van Gorredijk. Van 19.00 tot 21.00 uur trakteren zij het publiek op een portie ouderwetse rock ‘n roll.

Rockabillymuziek is ongeveer in het midden van de jaren vijftig van de vorige eeuw ontstaan als een mix van onder andere country, ook wel Hillbilly genoemd, en de swingende Rhythm and Blues uit die tijd.

The Watch Dogs graven veel verder dan de oude rock ‘n’ roll en bekendere nummers van Elvis, Johnny Cash, Carl Perkins en Chuck Berry. Vernoemd naar het obscure jaren vijftig rockabilly-nummer “Watch Dog” van Al Terry, bewaken ‘The Watch Dogs’ sinds begin 2014 het authentieke rockabilly geluid.

Binnen vijf maanden na de oprichting van de band hadden ze hun debuut optreden op het Rock ‘n’ Roll Festival in Franeker. Sinds die tijd is het met ‘The Watch Dogs’ alleen maar bergopwaarts gegaan. Binnen een jaar na hun eerste optreden stonden de heren al in een Berlijnse studio voor de opname van hun eerste plaat.

De band bestaat uit zanger-bassist Roel Huizinga, drummer Jacob Toonstra en gitarist Taco Snelten van Eunen.