Wonderlijke verhalen in De Lawei

DRACHTEN - Ook voor de kids is er in oktober veel te beleven in De Lawei. Zo brengt BonteHond een klucht voor kinderen (6+) en zijn er met Roodkapje de musical (4+) en Pinokkio (6+) twee bekende sprookjes van de partij. Tot slot komt Oorkaan met Hooge Noo(d)t (6+); een voorstelling over de wonderlijke wereld van het riool.

BonteHond – Klucht (8 oktober)

Een echte klucht voor kids met maar liefst 15 deuren en personages die elkaar de hele tijd stiekem willen zoenen. In deze fysieke en snelle slapstickvoorstelling worden de acteurs verliefd, maar liegen en bedriegen ze er ook op los. Uiteindelijk weten ze zelf niet eens meer op wie ze nou waren en waarom.

Roodkapje(15 oktober)

Het bekende verhaal in een magische musicalvorm mét een twist. Gerrit de Wolf is namelijk vegetariër geworden en hij is helemaal niet gemeen. Zijn vrouw zit wel vol sluwe plannetjes, dus blijft het spannend of Roodkapje (Maud Mulder) het huis van haar oma bereikt. Een show met mooie kostuums en fijne meezingliedjes.Kinderen mogen verkleed naar het theater komen en kunnen daar meedoen aan de sprookjesverkleedwedstrijd.

Hebe Speelt – Pinokkio(19 oktober)

Het bekende verhaal wordt op een bijzondere manier verteld; twee acteurs spelen 14 personages. De onhandige Pinokkio wordt steeds weer uit benarde situaties gereddoor zijn vriend Japie de krekel en zijn bezorgde vader Gepetto. Maar hoe lang kunnen zij het jongetje met de lange neus nog beschermen tegen het kwade?Een spannend verhaal vol liedjes en dans. In hoog tempo tuimelt Pinokkio van het ene in het andere avontuur.

Hoge Noo(d)t – Oorkaan(23 oktober)

Juf van Net tot Schoon gaat tijdens het schoolreisje even naar de wc. Per ongeluk trekt ze zichzelf door en belandt ze in de wonderlijke wereld van het riool. Ze komt daar gekke dingen en vreemde snuiters tegen zoals een huiveringwekkend haarbal orakel. Een magisch muzikaal modderavontuur met wonderschone muziek van grote meesters als Bach, Caldara, Scarlatti en Grieg, gezongen door Wishful Singing.

De Lawei is momenteel gesloten voor de zomervakantie. Op 23 augustus zijn de deuren weer geopend. Online gaat de kaartverkoop gewoon door via lawei.nl.