Birgit Scheffer hele dag op haar motor in de Bouwmarkt

Drachten - DRACHTEN - Motorcoureur Birgit Scheffer staat zaterdag 30 juli de hele dag in de Gamma aan de M.L. Kingsingel met haar motor. Ze maakt er promotie voor de Gamma Racing Day, die op 6 en 7 augustus worden gehouden op het TT-circuit in Assen.

Birgit Scheffer rijdt in de GAMMA Yamaha R125 cup. Dit is een klasse waarbij iedereen op dezelfde motorfiets rijdt. De motor moet bovendien standaard blijven, er mag niet aan gesleuteld worden. Het komt dus aan op de stuurmanskunsten van de coureurs. Zij krijgen de motor geleverd als straatfiets en moeten deze zelf ombouwen tot circuitmotor. Dit houdt in dat er een andere uitlaat op komt, andere kuipdelen etcetera. Doordat er verder niet aan de motor gesleuteld mag worden, is de klasse nog redelijk betaalbaar. Birgit is dit jaar begonnen met racen en rijdt tussen allemaal jongens die grotendeels al vanaf kleins af aan op de motor zitten. ,,Tot nu toe rijd ik dus veel achteraan, maar elke wedstrijd kom ik qua rondetijden dichterbij. Wij rijden vooral op kartbanen en kleine circuits, zoals de Junior Track nabij het TT-circuit in Assen.''
Birgit staat zaterdag in de Gamma ter promotie van haar klasse en de GAMMA Racing Days. ,,Wij mogen tijdens de GAMMA Racing Days een demorace rijden op het grote circuit. Verder rijden we op 6 en 7 augustus onze eigen wedstrijden voor het klassement op de TT Junior Track, naast het TT Circuit. Ik sta zaterdag in de Bouwmarkt met mijn motor en wat promotiemateriaal. Wanneer iemand vragen heeft of gewoon nieuwsgierig is naar mijn motor en wat ik doe, ben ik de hele dag beschikbaar om de vragen te beantwoorden. Kaarten voor de GAMMA Racing Days zijn in de Bouwmarkt te verkrijgen.