Kunstroute Open Stal Oldeberkoop trekt veel bekijks

Oldeberkoop - Voor de 45e keer is de Kunstroute Open Stal weer aan de gang in Oldeberkoop.

De officiele opening vond plaats op zaterdag 23 juli, waarbij ook de nieuwe kiosk in gebruik is genomen. Veel kunstliefhebbers weten inmiddels het pittoreske dorp Oldeberkoop te vinden, zo ook afgelopen zaterdag. Onder andere door het mooie weer hadden de kunstwerken weer veel bekijks.
Elk jaar verbindt de organisatie een thema aan deze twee kilometer lange Kunstroute. Zo is het thema voor dit jaar: And now for something completely different. Different is het zeker, er zijn diverse vormen van kunst te bewonderen. In veel kunstwerken worden (oude) materialen hergebruikt. Zoals oude gereedschappen, lege plastic flessen, handdoeken en serviesscherven. Dit zorgt voor hele verrassende effecten. ,,Soms moet je echt even goed moet kijken van wat voor materiaal het kunstwerk gemaakt is", aldus fotografe Grietje van der Reijnst-Brak. ,,Het is fijn om te zien dat er nog zoveel creatieve mensen zijn, die de zintuigen van de kijkers weer even goed laten prikkelen.
En dit vaak met hele eenvoudige middelen."
Ook bijzonder om te zien zijn de kunstobjecten in het Molenbosch. Hier hebben een zestal studenten van de Klassieke Academie in Groningen zich door de omgeving laten inspireren, wat ook weer bijzondere kunst oplevert.
Open Stal is nog te bezoeken tot en met zondag 21 augustus en is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur.
Foto's: Grietje van der Reijnst-Brak / www.hetstaaterop.nl