De Tynje zet de deuren open

Opsterland-Ooststellingwerf - In het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 september tussen 11:00 en 17:00 uur laat een vijftiental bedrijven en particulieren in Tijnje zien wat ze in huis of te koop heeft.

Het begon met een open tuin. Toen werden het twee open tuinen. En dit jaar zijn er drie tuinen te bezichtigen, maar ook bijvoorbeeld schilderijen en beelden, gratis taart proeven van Buurvrouw, sneupen tussen snuisterijen, gereedschappen, wol- en viltwerk, haakwerk en zelfgemaakte kaarten.Verder hebben twee Bed & Breakfasts hun deuren opengesteld, is er een praktijk voor ontspanningsmassages, kaas mét boerderijbeleving, kruidenproducten, klankschalen, Tibetaanse sjaals en sieraden. Het Eerste Nederlandse Opelmuseum is open en er is een energieneutrale woning te bezichtigen (niet te koop). Ook de kruidentuin van de Groene Aarde is te bezichtigen. Startpunten zijn De Kleine Prairie aan Breewei 22, en Annie’s Blommepluktún aan Warrewei 33. Hier is een plattegrond verkrijgbaar met de deelnemers. Meer info via www.dekleineprairie.nl of www.warreweide.nl De Kleine Prairie
De Kleine Prairie, kijktuin en kwekerij van Amerikaanse planten, houdt zaterdag 3 en zondag 4 september open tuin van 11:00 tot 17:00 uur.
Zonnebloemen, zonnekruiden, zonnekronen, zonnehoeden en zonneogen staan momenteel uitbundig te bloeien tussen siergrassen en vele andere (na-) zomerbloeiers. Maak een lange wandeling tussen manshoge grassen. Het parelgras ruikt heerlijk naar … popcorn?! In het winkeltje met tuindecoratie en -accessoires is van alles te zien en op het terras tussen de bloemen kun je –gratis- koffie of thee drinken onder de parasol. De herfst is nog ver weg.