Auk Russchen en Olaf Mooij in Kunstlokaal №8

Opsterland-Ooststellingwerf - In Kunstlokaal №8 is een nieuwe tentoonstelling te zien met werk van Auk Russchen (Organisch) en Olaf Mooij (Automotief).

De tentoonstelling is te zien van 3 tot en met 11 september.  Open op zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur en op afspraak. Auk Russchen: 1971, Haule, autodidact, woont en werkt in Warffum.
Organisch
Een vreemdsoortige verzameling van schijnbaar levende vormen. Organismen van raadselachtige oorsprong met een poëtische knipoog naar de natuur. Auk Russchen schept een eigen evolutie, gefascineerd door de schoonheid van onverhuld verval en fragiele ontluiking.
De tactiele sculpturen worden letterlijk onder haar handen geboren, nat en naakt. Het resultaat van een woest werkproces, gecombineerd met uiterste precisie.
Ze benoemt ze als ‘organische verwondering’. Olaf Mooij: 1958, Rotterdam, Akademie van Beeldende Kunsten Rotterdam, woont en werkt in Rotterdam.
Automotief
Een verzameling organismen op sterk water. Gebiologeerd door de vraag naar de herkomst van de auto verandert Olaf Mooij een vervoermiddel in een voertuig voor de verbeelding, geabstraheerd tot een contour, een profiel of een doorsnede. Auto's in staat van metamorfose, van een auto-spermatozoïde, een auto-ei, een auto-embryo tot een autovel, een auto-fossiel en een auto-skelet. Bijeengebracht, gelabeld en geordend in stellingkasten.
Relieken van onze tijd in de toekomst. Kunstlokaal №8 toont hedendaagse kunst in dialoog. In Kunstlokaal №8 is zes maal per jaar een expositie van hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland te zien. Vijf keer een duotentoonstelling en ’s zomers een groepstentoonstelling. De exposities duren negen dagen: twee weekenden en de week daartussen. Kort en krachtig. Bij de tentoonstellingen verschijnt steeds een kleine publicatie.