Dorpen rondom N381 vieren ‘Plus’ in het gebied

Drachten -   Zaterdag 3 september van 9.00 tot 16.00 uur is in Frieschepalen, Ureterp, Hemrik, Wijnjewoude, Donkerbroek en Appelscha van alles te beleven voor jong en oud.

De gebiedsontwikkeling, de zogeheten Plus, is nagenoeg afgerond. Nieuwe fietspaden zijn aangelegd, wegen veiliger ingericht en kunst heeft een plek gekregen in de dorpen. Ook is het gebied vijf vispassages rijker. Naast de officiële opening op plein Ontwijk in Donkerbroek is er een Oldtimertocht, zijn er natuurwandelingen en -excursies en SUP- en kanotochten. Bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha bewandel je het blotevoeten pad. Er zijn drie nieuwe fietsroutes uitgezet om zelf de Plus in de omgeving van de N381 te zien en te ervaren. Gedeputeerde ‘gebiedsontwikkeling’ Johannes Kramer trapt samen met de burgemeesters en wethouders van gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf de dag af. Programma:
  • 9.00 uur: Een trekschuit brengt het gezelschap vanaf het projectbureau in Donkerbroek naar plein Ontwijk. Met een ontvangst door fanfares uit het dorp.
  • 9.15 uur: Op het plein, voor Huis Ontwijk, wordt op een leuke manier aandacht besteed aan de dorpen en thema’s binnen de gebiedsontwikkeling.
  • 10.00 uur: Start van de oldtimertocht met ca. 25 auto’s. Tevens de start van alle andere activiteiten in de dorpen.
  • 16.00 uur : Einde activiteiten.
N381 Natuurlijk! Provincie Fryslân is aan de slag met een belangrijke verkeersroute in Zuidoost Fryslân: de N381, Drachten - Drentse grens. Met de aanpak van de huidige weg en de aanleg van een nieuw deel streeft de provincie naar een veiliger situatie voor wegverkeer en omwonenden. Dit gebeurt met respect voor flora en fauna en samen met de omgeving. Eind 2016 is de nieuwe weg klaar. De verdere verdubbeling van Donkerbroek tot Oosterwolde-zuid is naar verwachting in 2019 klaar. Meer informatie is te vinden op www.n381.nl via Twitter: @projectN381 en Facebook: www.facebook.com/projectN381