Ronkende motoren tijdens Truckshow en Oldtimerdag

APPELSCHA - Historische en moderne transportvoertuigen zijn zaterdag 17 september te bewonderen tijdens de Truckshow in Appelscha bij de Hildenberg. De dag valt samen met de Oldtimerdag Appelscha.

Op de Truckshow zijn 475 showtrucks uit heel Europa te bewonderen. De versten komen uit Schotland en Ierland. De eigenaren weten van alles te vertellen over hun trucks. Dit jaar zal het showelement de hoofdtoon gaan voeren.

Merken als Volvo, Scania, MAN, Iveco en Mercedes zullen in groten getale aanwezig zijn. Als het gaat over historische vrachtwagens, dan zijn merken als Steyr, GMC, Ford V8, Pegaso en Magerius te bewonderen.

Ondertussen zijn er dus ook nog eens honderden Oldtimers te bewonderen. Te denken valt aan oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, auto’s, solexen, legervoertuigen, caravans, campers, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1988. Ook acht historische pipowagens zijn te bewonderen.

De merken zijn minstens zo divers: Lamborghini tot Ford, van Scania tot Puch, van Kreidler tot Batavus. Ook zijn verschillende clubs aanwezig, zoals de Simca club Nederland, de Citroënclub Friesland en de Lamborghiniclub.

De Truckshow vindt plaats 8.00 tot 24.00 uur, de Oldtimerdag van 9.00 tot 18.00 uur.