Zevenhonderd deelnemers voor eerste Appelstap

Opsterland-Ooststellingwerf -  Lionsclub Ooststellingwerf heeft zaterdag voor de eerste keer de unieke wandeltocht Appelstap gehouden. Op de Boerestreek in Appelscha startten zevenhonderd deelnemers.

Appelstap was een combinatie van wandelen en belevenissen waarin deelnemers aangenaam worden verrast op diverse manieren. Er waren drie routes: 5 kilometer, 15 kilometer en 30 kilometer.
Bij de laatste vijf kilometer van de tocht liepen alle deelnemers dezelfde route.  Vooral deze vijf kilometer stond in het teken van beleven. De deelnemers werden getrakteerd op muziek, kunst, drama, lichteffecten en theater. De tocht eindigde in het donker.
De vijf kilometer ging langs Appelscha, door het bos over het vernieuwde Bosbergpad. Bij de vijftien en dertig kilometer maakten deelnemers een wandeling in het Drents-Friese Wold. Ze startten en eindigden allemaal op de Boerestreek in Appelscha. De starttijden waren voor iedere tocht verschillend, maar iedere tocht eindigde tussen 20.00 uur en 22.00 uur. Alle deelnemers kwamen aan op de Boerestreek voor een gezellige nazit.     Wandelen met een missie Appelstap bood nog een derde dimensie naast wandelen en beleven. Het draaide ook om wandelen met een missie: voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Een fonds met een duidelijke missie. Alle spierziekten de wereld uit. Deelnemers streden mee tegen spierziektes. Met de opbrengst van de inschrijvingen kan het Spierfonds nog meer bereiken. Foto's: HaaPee fotografie