Wondere wereld van Jeroen Bosch

DRACHTEN - Het theaterseizoen is goed gevuld bij De Lawei. Het aanbod varieert van cabaret tot toneel en van muziek tot dans. Hieronder een bescheiden greep uit de highlights van dit seizoen.

BarelyMethodical Troupe – Bromance

Bromance is een mengeling van circus, dans, freerunning, acrobatiek en ga zo maar door. De mannen van de Britse BarelyMethodical Troupe tonen de meest verbluffende trucs en ongewone combinaties van bekende en onbekende moves. De toekomstige generatie is aan het woord. Op zaterdag 1 oktober laten ze hun kunsten zien in de kleine zaal.

Another kind of blue – Blue Technology

Dans en technologie worden op magische wijze versmolten in deze dansvoorstelling. Op ingenieuze wijze maakt choreograaf David Middendorp gebruik van de nieuwste technologieën.

Met zijn vorige choreografie Blue Journey maakte hij indruk op de bezoekers van onder ander Oerol, Lowlands en America’s got talent. Nu is het de beurt aan het publiek van Drachten om betoverd teraken. Vrijdag 7 oktober in de grotezaal.

7 Doigts de la Main (Seven Fingers) – Bosch Dreams

Het is alweer 500 jaar geleden dat de wereldberoemde schilder Jheronimus Bosch stierf. Het Canadese circusgezelschap 7 Doigts de la Main laat ‘het circus van Jeroen Bosch’, zoals Boudewijn de Groot dat ooit bezong, tot leven komen.

Een show vol wonderlijke acts, verschijningen en verdwijningen. De surrealistische wereld die Jheronimus Bosch in 1516 schiep, ontwaakt. Vrijdag 14 oktober in de grote zaal.

Bekijk het volledige aanbod op www.lawei.nl.