Shantyfestival in hartje Drachten

DRACHTEN - Twaalf shanty- en zeemanskoren en piratenkoren uit heel Nederland zijn zaterdag 24 september te horen in het centrum van Drachten tijdens het Groot Shantyfestival.

Om 12.00 uur geeft wethouder van cultuur, Marja Krans, het startseion op het Museumplein. Dan laat allereerst het kindershantykoor van zich horen. In dit speciaal samengestelde koor zingen kinderen van basisscholen in Smallingerland.

Daarna is het de buurt aan alle andere koren, die op zes verschillende podia verspreid door het centrum optreden. Van de partij zijn: het Leeuwardeshantykoor, One More Day uit Beetsterzwaag, De Magellansingers uit Delfzijl, Het Doekegatpiratenkoor uit Uithuizermeeden, De Compagniezangers uit Medenblik, Havenkoor Fortuido uit Willemstad (NB), The Lady Pirates uit Winschoten, De Rundezangers uit Emmer Compascuum, Noaten op ‘e Sang uit Surhuisterveen e.o.

De Piipegaeltsje Sjongers uit Rottevalle, de Peijesjongers uit Drachten en de Brêgesjongers uit Opeinde organiseren samen met het bestuur het festival, en zullen vanzelfsprekend ook van zich laten horen. De dag duurt tot 17.00 uur.

Galashanty

Vrijdag 23 september kunnen liefhebbers alvast wat in de stemming komen tijdens het Galashanty in de haven van Rottevalle. Vanaf 19.30 uur zijn de Brêgesjongers, de Peijesjongers en de Piipegaeltsje Sjongers te beluisteren.

De skûtsje de Rot zal sfeervol verlicht zijn en de haven nautisch versierd. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar PKNkerk Buorren 44 Rottevalle. Met dank aan alle sponsoren.

Meer informatie: www.shantysfestivalsmallingerland.nl.