Huldiging Paralympisch goud winnaars Tandemteam Bangma in Donkerbroek

Opsterland-Ooststellingwerf - Tandemteam Bangma won goud op de Paralympische Spelen in Rio en wordt daarom zaterdag 24 september om 15.00 uur gehuldigd in thuisdorp Donkerbroek.

De kampioensporters worden zaterdag verwacht in 't Witte Huis aan de G.W Smitweg 20 in Donkerbroek. Daar worden ze opgewacht door burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf en burgemeester Martha Veenstra van Donkerbroek.

Het hele dorp is opgeroepen om op zaterdag de vlaggen uit te hangen en het dorp te versieren. Om 16.00 op zaterdag 24 september is de publieke huldiging met alle inwoners van Donkerbroek. Dit zal plaatsvinden bij Vogelzang Tent en Horeca verhuur aan Fruitier de Talmaweg 3-A in Donkerbroek.

'Tristan goud, Donkerbroek proud' Op zondag 11 september reden Teun Mulder en Tristan Bangma op de Paralympische baan in Rio de race van hun leven. Ze behaalden goud en een nieuw Paralympisch record. Ze wisten dat ze dit konden, maar dan moet op het juiste moment alles op zijn plaats vallen. En dat gebeurde, wat een beloning na drie jaar keihard samenwerken. Dit bijzondere moment werd gadegeslagen door Tristan zijn vader, moeder en zusje. Donkerbroek wil feestvieren samen met en voor Tristan en hoopt dat Teun er ook bij kan zijn.