Paralympisch Tandenteam Bangma gehuldigd in Donkerbroek

Opsterland-Ooststellingwerf - Huldiging na huldiging. Eerst in Rio, toen geridderd in Den Haag en zaterdag in het eigen Donkerbroek. Tristan Bangma en Teun Mulder van Tandemteam Bangma hebben het meer dan verdiend. 

Op hun Facebookpagina verscheen na de huldiging zaterdag een ontroerend bericht: 'Organisatie, gemeente, plaatselijk belang, en eenieder uit Donkerbroek en daarbuiten die belangenloos heeft meegewerkt aan deze onvergetelijke dag, heel hartelijk dank namens Tristan, Teun en de families voor de onvergetelijke dag. Ongelooflijk wat de gouden race heeft losgemaakt. Al dat medeleven en al die emoties, nogmaals hartelijk dank.'  

Tandemteam Bangma won goud op de Paralympische Spelen in Rio en werd daarom zaterdag gehuldigd in thuisdorp Donkerbroek.

De kampioensporters werden zaterdag verwacht in ‘t Witte Huis aan de G.W Smitweg 20 in Donkerbroek. Daar werden ze opgewacht door burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf en burgemeester Martha Veenstra van Donkerbroek.

Het hele dorp was opgeroepen om de vlaggen uit te hangen en het dorp te versieren. Om vier uur was de publieke huldiging met alle inwoners van Donkerbroek, bij Vogelzang Tent en Horeca verhuur.

‘Tristan goud, Donkerbroek proud’ Op zondag 11 september reden Teun Mulder en Tristan Bangma op de Paralympische baan in Rio de race van hun leven. Ze behaalden goud en een nieuw Paralympisch record. Ze wisten dat ze dit konden, maar dan moet op het juiste moment alles op zijn plaats vallen. En dat gebeurde, wat een beloning na drie jaar keihard samenwerken. Dit bijzondere moment werd gadegeslagen door Tristan zijn vader, moeder en zusje. Foto's: John Boel / www.fototekst.nl