Americana van Shawn James en trashmetal met Destruction in Iduna

Drachten - Donderdag 6 oktober komt Shawn James met zijn band The Shapeshifters naar Iduna. Zondag 9 oktober komt het Duitse thrasmetalgezelschap Destruction naar Iduna en neemt een volledige metalpackage mee, bestaande uit nog drie internationale metalbands waaronder Flotsam & Jetsam.

Vuige Americana, zo kun je de muziek van Shawn James en zijn band The Shapeshifters het beste omschrijven. Deze vijfdelige rockgroep uit Arkansas valt niet in een hokje te plaatsen en wordt door vele muziekgenres beïnvloed. In eerste instantie lijkt het op een bluegrass- of metalband. Elk van de leden is opgegroeid in een heavy-metal of folk-achtige band, en weet de eigen achtergrond door te laten dreunen in dit collectief. Maar James laat met zijn enorm soulvolle stem en krachtige songs ook zowel sludge en rock als bluegrass en folk-invloeden horen. Inmiddels heeft de rockgroep diverse albums uitgebracht die ieder worden voorzien van een flinke dosis diversiteit.
Het nieuwste album, ‘The Gospel According to Shawn James and the Shapeshifters’, zet deze veelzijdige traditie voort als nooit tevoren. Met zijn unieke soulstem neemt Shawn James je mee op een muzikale reis. Het voorprogramma wordt gedaan door de Groningse Joost Dijkema. Hij reisde door Europa, gewapend met zijn gitaar. Terug in Groningen bleef deze jonge gitarist, die het label ‘talent’ al wel ontgroeid is, zich ontwikkelen en dan vooral in de hoek van de Americana, oude blues en de fingerpickin’ stijl. Zaal open: 19.30 uur Metalhelden Zondag 9 oktober kun je vanaf 15.00 uur in Iduna terecht  voor een uitgebreide metalpackage bestaande uit  een internationale line-up. De Duitse iconische thrash metal band Destructionbestaat al ruim dertig jaar en behoort, samen met Kreator en Sodom, tot de grote drie van de Duitse thrashbands. Ze tourden rondom hun doorbraak in de jaren tachtig al met Slayer en maakten rond de eeuwwisseling een succesvolle comeback. Afgelopen mei heeft de band het nieuwe, goed ontvangen studioalbum Under Attack uitgebracht, reden genoeg om dit najaar een uitgebreide Europese tour te doen. En het is niet zomaar een tour; de Amerikaanse' thrashmetal-monsters' Flotsam&Jetsam, die afgelopen mei een nieuw (zelfgetiteld) album uitbrachten zijn ook van de partij. Net als de Zweedse metal maniacs Enforcer en het Braziliaanse Nervosa die deze zondagmiddag complementeren. Bovendien heeft Nervosa, bestaande uit alleen vrouwelijke bandleden, recent het album Agony uitgebracht. Kortom, een middag vol (thrash) metal en volop nieuw materiaal. Meer info: www.iduna.nl