Jentsje Popma eert zelf de duizendste bezoeker in Galerie Buitengewoon

DE WILGEN -  Kunstenaar Jentsje Popma kon zaterdagmiddag een presentje geven aan Sjoeki Gaastra uit Heerenveen. Zij bleek de duizendste bezoeker te zijn van de exposities rond Jentsje Popma.

De onlangs 95 jaar geworden kunstenaar nam zelf de honneurs waar in de galerie van Rigtje en Jitze Sikkema aan de Drachtster Heawei 52 in De Wilgen. De tentoonstelling Wat Een Portret is nog te zien komend weekeinde en het laatste weekeinde van oktober, steeds van een tot vijf uur 's middags. Naast portretten van Jentsje Popma zijn op de bijzondere expositie schilderijen te zien van Douwe Elias, Klaas Werumeus Buma, Pieter Pander en beelden van Jitse Sikkema.
Volgens Rigtje Sikkema geven heel veel bezoekers aan dat het werk van Jentsje Popma hen intrigeert en dat ze het van belang vinden dat het te zien is. Rigtje en Jitze Sikkema hebben in hun Galerie van 2016 een Jentjse Popmajaar gamaakt, als protest tegen het feit dat het Fries Museum de hakken in het zand heeft gezet en niet van zins is om speciaal aandacht aan zijn werk te besteden. ,,We zijn er trots op dat we zoveel mensen een plezier hebben kunnen doen met deze exposities'', aldus Rigtje Sikkema.