Bank steunt actie voor zonnepanelen op Hospice Smelnehaven

DRACHTEN -   Sjoeke van der Meer, coördinator van hospice Smelnehaven, ontving deze week van Siebe Meindertsma, directeur bedrijven Rabobank Drachten Friesland Oost, een cheque van 2.100 euro.

De gift kwam uit het Fonds Coöperatief Dividend Rabobank en is bedoeld als een bijdrage in de financiering van de installatie van de 60 zonnepanelen op het Tuinhuis van Hospice Smelnehaven. Bij de overhandiging waren namens het bestuur ook aanwezig Froukje Woudwijk en Poppe Douma. Om nog zoveel mogelijk profijt van de zon te hebben, zijn de zonnepanelen al geplaatst. De crowdfunding actie loopt nog door en ook deze 2.100 euro wordt bij de opbrengst gevoegd. Met deze bijdrage is inmiddels 60 procent van de investering van in totaal 22.000 euro gedekt. Inmiddels is er al 4.080 kWh opgewekt en is het milieu ontlast met 1.740 kg CO2 uitstoot.
Het Fonds Coöperatief Dividend Rabobank steunt instellingen en organisaties die een maatschappelijke taak vervullen en financiering zoeken voor een bepaald (eindig) project.