Kunstwerf toont Russisch Realisme in Hotel de Zon

Opsterland-Ooststellingwerf - Wie deze herfstvakantie een bezoek wil brengen aan het Drents Museum om de topcollectie van het Russisch Realisme te bekijken, kan dinsdag 18 oktober om 20.00 uur eerst terecht in Hotel de Zon in Oosterwolde, voor verdieping in de achtergronden van deze kunstenaarsstroming.

Op woensdag 26 oktober  is er een  verzorgde reis naar Drenthe en haar museum en natuur, alles in het kader van de Kunst. Margaret Breukink gaat tijdens haar lezing op dinsdag de 18de, in op de drijfveren en achtergronden van de kunstenaarsstroming Peredvizhniki. Een Russische kunstenaarsstroming die de kunstwereld in de tweede helft van de negentiende eeuw op de kop zette omdat ze erin geloofde dat kunst een instrument moest zijn om sociaal onrecht aan te kaarten.

Haar lezing gaat in op de werken van kunstenaars als Ilya Repin (waaronder zijn beroemde schilderij De Wolgaslepers ), Vladimir Makovsky en Valentin Serov.  Afbeeldingen worden vertoond op het grote filmdoek in de bovenzaal van Hotel de Zon.

Excursie

Deze Russische topkunst is nu te zien in het Drents Museum, daarom ook op 26 oktober een dagexcursie naar museum en natuur. Juist omdat de Russische kunstenaars hun kunst zagen als een lofzang voor de natuur. Het sociale aspect vormt een klein deel van de tentoonstelling. Kunstwerf organiseert deze dagexcursie in samenwerking met de Onafhankelijke Seniorenvereniging Ooststellingwerf (O.S.O.), evenals de lezing. Het middagdeel van deze Drents Russische excursie staat in het teken van de natuur. Na het museumbezoek volgt daarom een 'natuurlijke' rondrit met een bezoek aan het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.

Opgeven via www.kunstwerf.com