Voorleestoppers op obs De Trede in Haule

Opsterland-Ooststellingwerf - De afgelopen weken hebben de kinderen van obs De Trede in Haule allemaal veel gelezen, want op school werd uitgebreid de Kinderboekenweek gevierd.

Tijdens deze week is een heuse kunstenares op school geweest om de kids te begeleiden met het maken van een prachtig stenen kunstwerk. Ook organiseerde De Trede de jaarlijkse juffendag en waren de juffen verkleed als 'stokoude' juffen en deed iedereen mee met de rollator-race, oud-Hollandse spelletjes en werden er koeken versierd. Als afsluiter was er een kunstexpositie op school, deze werd druk bezocht en was een succes.
Ook werd donderdag 13 oktober de jaarlijkse, spannende finale van de voorleeswedstrijd gehouden. De winnaars van de verschillende groepen; Ross Holman (groep 3), Joost Brander (groep 4), Nicky Pol (groep 5), Celina Schotanus (groep 6), Tessa de Vos (groep 7) en Jade Holman (groep 8). Samen streden ze om de beste voorlezer van de school te worden. Een deskundige jury hakte de knoop door en vond dat Celina de winnares van de school was. Tessa gaat de school vertegenwoordigen bij het gemeentelijk kampioenschap in Oosterwolde. En iedereen was het er helemaal over eens: al deze kids zijn voorleestoppers.