Schone oren bij Lichtfontein in Appelscha

Opsterland-Ooststellingwerf -  Op zaterdag 12 november van 14.00 tot 17.00 uur is er een workshop Oorkaarstherapie bij Lichtfontein in Appelscha.

Anita Geugien legt uit: ,,Oorkaarsen, een methode van de Hopi indianen, ontspannen het gehele keel-,  neus- en orengebied en worden gebruikt bij diverse klachten. De zachte methode, ook bijzonder geschikt voor kinderen, zorgt voor balans in het hele hoofd. Een oorkaars is een in bijenwas gedrenkt, tot kaars opgerold stukje biologisch katoen met daarin een filtertje, dat voorkomt dat de gesmolten was weer terugloopt het oor in. Tijdens de workshop leert men hoe een oorkaarsbehandeling aan derden kan worden gegeven.
Oorkaarsen zorgen ervoor dat door de schoorsteenwerking van de kaars, het oorsmeer smelt en uit het oor wordt 'getrokken'. Na de behandeling zit overtollig oorsmeer in de kaars en is uit het oor.
Het is een pijnloze behandeling en het zorgt voor balans in de gehoorgang. Waar oren uitspuiten kan zorgen voor platgespoten haartjes, waardoor de talg niet meer natuurlijk uit de gehoorgang wordt gebracht, zodat uitspuiten steeds vaker dient te geschieden, trekt de oorkaars soms de haartjes weer recht, waardoor de reinigende natuurlijke werking van het oor wordt hersteld.
Oorkaarsen kunnen thuis worden gebruikt, maar ook als aanvullende behandelingen in massagepraktijken of bijvoorbeeld bij schoonheidssalons worden toegepast. Klachten die met oorkaarsen kunnen verbeteren zijn een verstopte gehoorgang, chronische verkoudheden, klachten van de holten, oorsuizen, migraine en spanningshoofdpijn." Meer informatie: info@lichtfontein.nl of www.lichtfontein.nl