Verlies voor Reva heren tegen Leevoc

Opsterland-Ooststellingwerf - De heren van Mijn Makelaar/Reva uit Gorredijk verloren zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Leevoc 2 in Leeuwarden.

De Gorredijkers stonden vooraf op plaats 6 in de Eerste Klasse, de ploeg uit Leeuwarden op plaats 4. Bij Mijn Makelaar/Reva ontbraken drie basisspelers. Geen goede uitgangspositie tegen het sterke Leevoc. De schade bleef echter beperkt met een verlies van 3-2 waardoor er twee punten mee naar huis genomen konden worden. Coach Henk Veenstra moest het doen zonder Gerrit de Boer, Floris Kerssies en Paul van Hoogmoed. Hierdoor kreeg de jeugd volop kans om te zien wat ze waard zijn. Direct in de eerste set werd dat al duidelijk. Het niveau was niet hoog, maar de gasten vochten zich knap naar een 23-25 overwinning. In de tweede set werd een kleine voorsprong van 22-23 weggegeven: 25-23. In de derde set bepaalden twee servicebeurten het wedstrijdbeeld. Eerst serveerde Marco Huiberts zijn ploeg van 8-8 gelijkspel naar 8-15 voor. Deze voorsprong verdampte echter bijna helemaal totdat Henk Veenstra vanaf 18-19 de set uitserveerde naar 18-25. In de vierde en vijfde set leek Mijn Makelaar/Reva behoorlijk moegestreden. Het gaf zichzelf niet gewonnen, maar kon niet voorkomen dat Leevoc met 25-20 en 15-13 de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 won. 'Goede serve is bepalend' Coach Henk Veenstra zag het als volgt: ,,We hebben veel punten gepakt met onze serve, maar ook veel punten laten liggen door de servicedruk van Leevoc. Zo zie je maar hoe bepalend een goede serve op dit niveau is.” Tegen Sneek in de Skâns

 

De volgende wedstrijd van Mijn Makelaar/Reva is vrijdag 11 november tegen VC Sneek H3 om 19:15 uur in De Skâns in Gorredijk. De ploeg uit Sneek staat met slechts twee punten onderaan. Mogelijkheden dus om een paar punten te pakken voor de Gorredijkers.