Valse start voor Lintjo in zaalseizoen

Opsterland-Ooststellingwerf - Zaterdag begon Lintjo de zaalcompetitie in en tegen Harkema. Harkema dat het uitstekend gedaan heeft in de eerste helft van de veldcompetitie bleek ook in de eerste zaalwedstrijd een maatje te groot voor Lintjo.

Lintjo begonmet in de aanval Marco den Ouden, Stijn Knol, Wilma Krist en Jildau de Haan. In de verdediging startten Marc de Boer, Jacco Wouda, Ramona Boonstra en Sybrit Pen. Na twee minuten kreeg Lintjo een strafworp die door Marco den Ouden werd benut 0-1. Harkema kwam langszij en maakte drie doelpunten van afstand 3-1. Wilma Krist en Jildau de Haan mikten van afstand raak en trokken de stand weer gelijk 3-3. Harkema pakte nogmaals een voorsprong van twee doelpunten en Wilma Krist scoorde voor Lintjo een mooi afstander 5-4. Nadat Harkema de marge weer op twee had gebracht maakte Marco den ouden een klein kansje achter de korf 6-5. Vlak voor rust maakte Harkema nog een doorloopbal en kreeg het een strafworp 8-5. Dit was tevens de ruststand. Coach woedend

De tweede helft veranderde het spelbeeld. De scheidsrechter had hier een groot aandeel in door bijna alle aanvallen te belonen met strafworpen en vrije ballen. Vooral het thuisteam profiteerde hiervan. Nadat Harkema een strafworp benut had deed Marc de Boer wat terug door een mooie uitstartbal 9-6. Harkema maakte nogmaals twee strafworpen en liep uit, Jildau de Haan en Sybrit Pen scoorde voor Lintjo 12-8. Wilma Krist benutte een vrije bal en Lintjo leek nog terug te komen, 12-9. Niets was minder waar want Harkema liep verder uit, 15-9. Jildau de Haan liep in een duel met de heren van Harkema een blessure op waar de scheidsrechter het spel niet voor wilde stilleggen. Dit tot woede van coach Berkenbosch die na twee gele kaarten ook nog door de scheidsrechter werd weggestuurd. De scheidsrechter kwam na een paar minuten om onduidelijke redenen terug op zijn besluit en de coach mocht weer langs de lijn staan. Jacco Wouda gooide van afstand raak en Wilma Krist wist nog een doorloopbal te scoren, 15-11. Harkema maakte in de slotfase nog vier doelpunten en bepaalde de eindstand op 19-11.

Een valse start voor Lintjo in het zaalseizoen 2016/2017. Volgende week speelt Lintjo thuis tegen Elko uit Elim.