Winkeliers Ureterp willen verbetering winkelbeleving

Drachten - Onder de ondernemers in het centrum van Ureterp is de toekomstvisie over de komende vijf jaar in kaart gebracht.

Uit het onderzoek blijkt  onder andere dat 50% van de respondenten vindt dat er  verbetering plaats moet vinden in de winkelbeleving van het centrum van Ureterp. Ruim 90% van de benaderde winkeliers heeft meegewerkt aan het onderzoek. Welke visie de ondernemers van het centrum van Ureterp hebben, is verwerkt in het onderzoek Toekomstvisie Ureterp. Het onderzoek vond plaats in oktober en begin november en is uitgevoerd door CityLab Drachten in opdracht van centrummanager Klaas de Winter.

Slechts 11% van de respondenten geeft aan een opvolger te gaan zoeken voor de onderneming en 18% acht het waarschijnlijk binnen nu en vijf jaar tijd te stoppen met de onderneming. Van de respondenten zou 35,7% in de toekomst mee zou willen werken aan een Shop-in-Shop. Het merendeel van de ondervraagde verwacht dat de promotie in de regio en de bereikbaarheid in het centrum van Ureterp gelijk zal blijven in de toekomst. Vrijdag 25 november om 13:30 uur worden de resultaten overhandigd aan centrummanager Klaas de Winter op het Lijteplein in Ureterp. De voorzitter van de ondernemersvereniging OVU, Catrien Dijk, zal ook aanwezig zijn bij de overhandiging van het rapport.