Kunstlokaal No.8 luidt Jeroen Boschjaar uit met extra tentoonstelling

Opsterland-Ooststellingwerf -  Kunstlokaal No.8 luidt het Jeroen Boschjaar uit met een extra tentoonstelling. Van 3 tot en met 11 december is Joen ’16 of de Tuin der Lusten te zien van Marcel Prins.

Open op zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur en op afspraak. De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 3 december om 15:00 uur door Evert Schoorl.
Bij een herschikking in december 2014 van zijn werken in het atelier ontstond een beeldengroep die Marcel Prins de gedachte aan een 'Tuin der Lusten' ontlokte. Het bracht hem ertoe dat 'Bossche' thema op te pakken en een serie beelden van formaat te maken die als een lange stoet de bergen in moest trekken. Tijdens zijn vooronderzoek bemerkte hij dat Jeroen 'hot' was.
De twaalf abstracte interpretaties in de serie Joen ’16 scholen nog één keer samen in Kunstlokaal No8 om het Jeroen Boschjaar uit te luiden.
Marcel Prins is geboren in Den Haag (1958) en aldaar opgeleid als omgevingsvormgever en ruimtelijk ontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (1977-1982). Marcel woont en werkt sinds 2008 in het Friese Jubbega. Hij maakt ruimtelijk werk in grote en kleine formaten met uiteenlopende materialen en gebruikt daarbij vaak natuurlijke en industriële gevonden voorwerpen die hij tot narratieve sculpturen combineert en hervormt. Soms minimale ingrepen met grote gevolgen. Het omarmen van stromingen en invloeden zijn kenmerken van zijn authenticiteit. Collega-kunstenaar Ton van Kints benoemt het resultaat: 'Van Zero tot Rococo'.