Nieuwe dichtbundel Tusita de Klerk uit Makkinga

Opsterland-Ooststellingwerf - MAKKINGA - Bij Uitgeverij Boekscout is vrijdag 25 november de dichtbundel 'Het Lichaam Voorbij' verschenen, geschreven door Tusita de Klerk uit Makkinga.

Dit boek is bedoeld voor de lezer die zich graag laat verrassen en in staat is door de luchtigheid de ernst te zien en door de ernst de luchtigheid.
Het zijn kleine gedichten met een grote knipoog. Ze gaan over het lichaam en over dieren; een onverwachte combinatie. Het lichaam houdt er ooit, eens mee op, terwijl de geest (ja, de dieren) op de een of andere manier voortkabbelt in herinneringen, energie en genen. Wonderlijk. De mandala’s die de gedichten begeleiden, zijn met de hand gemaakt en ingekleurd. Een precies werk, waarbij lichaam en geest elkaar ontmoeten in ontspannen inspanning. ,,Met ongelofelijk veel plezier heb ik dit boekje gemaakt en wat zou het mooi zijn als dit plezier u bereikt", aldus Tusita de Klerk. Verdunde ernst en humor Tusita de Klerk woont met twee katten in het idyllische Makkinga. Geboren in Rotterdam heeft zij na veel omzwervingen haar wortels gevonden in het Friese landschap. Ze werkt als kwaliteitsmanager en coach bij een zorginstelling en vult haar vrije tijd met woorden, mandala’s  tekenen en onhandig djembé spelen. Natuur, tuin, reizen en contacten met fijne mensen behoren tot haar levensvoorwaarden, met verdunde ernst en humor  als standaard reisartikelen.