Leoni Jansen en Carel Kraayenhof in Le Brocope

Opsterland-Ooststellingwerf - Op zaterdag 17 december om 20.15 uur ontvangt zangeres Leoni Jansen in theater Le Brocope in Oldeberkoop gastmuzikant en bandoneonist Carel Kraayenhof. 

Carel Kraayenhof is hét tangofenomeen van Nederland sinds het huwelijk van koning en koningin Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima in 2002. Tijdens een prachtige vertolking van Adiós Nonino van Astor Piazzolla zagen meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd de ‘traan van Maxima’. De cd Street Tango werd in 2003 met de prestigieuze publieks-Edison onderscheiden. Het parlement van Argentinië reikte aan Carel in 2005, uit handen van dé tangodichter Horacio Ferrer, de hoogste culturele onderscheiding uit en in 2012 werd Carel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Het land Argentinië heeft Carel de naam ‘tangueros’ gegeven en hem hiervoor onderscheiden, zijn Sexteto Canyengue behoort inmiddels tot de tango wereldtop. De beste leermeesters uit Argentinië gunden de leergierige en zeer talentvolle Carel de mystiek van de tango en de bandonéon. In zijn muziek is dan ook de warme band met grootheden als Piazolla, Pugliese, Alvarez, Beytelmann hoorbaar en voelbaar.

Leoni Jansen: presentatrice, zangeres en theatervrouw begon samen met Simone Kleinsma en Gerard Cox een theatershow en deed daarna veel presentatiewerk op de tv.

Zij trad op als jazz-zangeres, presenteerde het Jeugdjournaal, maar ze deed ook programma's samen met Paul Witteman, met Koos Postema. Met Philip Freriks presenteerde Jansen het informatieve programma Lopend vuur. Haar hoogtepunten op het terrein van televisie waren de culturele programma's Uit de kunst, Geen C te hoog en Jansen & Co, waarin ze zowel bekende binnenlandse als buitenlandse gasten ontving. Ze zat verder in de redactie van het muziekprogramma Rotonde van de NOS.

Leoni maakte als zangeres voorstellingen met andere vrouwen zoals Niet gesnoeid en She got game en ze regisseerde grote shows als African Mamas. Ook zong ze voor Nelson Mandela en op het trouwfeest van kroonprins Willem Alexander en Maximà.

Een avond met deze twee grootheden kan niets anders dan een muzikale happening worden.

Kaarten voor het concert reserveren via info@lebrocope.nl