Brons voor turner Felix de Waal

Opsterland-Ooststellingwerf - Turner Felix de Waal van Frisia Beetsterzwaag heeft brons gehaald op de 3e divisie-turnwedstrijd in district Noord.

Zaterdag 7 januari werd voor het eerst een 3e divisie-turnwedstrijd gehouden in district Noord. Deze jongens gaan dit jaar allemaal landelijke voorrondes turnen om zich te plaatsen voor het NK turnen.
Van Frisia Beetsterzwaag deden twee turners mee: Felix de Waal bij de junioren 2 niveau 6 en Jippe Witteveen bij de senioren 5. De beide turners hadden een hele goeie dag. Ze wisten beiden de oefeningen goed uit te turnen en de sfeer van de wedstrijd was echt heel ontspannen.
Jippe scoorde een 12.00 voor vloer en werd na een spannende strijd heel netjes 5e. Felix had ook als beste onderdeel de vloer, een 12,2, de hoogste van zijn categorie. Ook zijn breedtehang in ringen werd goedgekeurd, een doel op zich. Met maar liefst 64,05 werd hij derde en kreeg hij de bronzen medaille omgehangen. De basis voor het seizoen is bij deze gelegd. De officiële voorronde begint over een aantal weken.