Jeugdtheaterschool zoekt kinderen en jongeren voor Pinokkio

Opsterland-Ooststellingwerf - De Jeugdtheaterschool Kunst en Vliegwerf in Oosterwolde gaat het komende half jaar een maskervoorstelling maken gebaseerd op het verhaal van Pinokkio.

Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar die nog mee willen doen aan deze unieke voorstelling zijn van harte welkom. We kennen allemaal de groeiende neus van Pinokkio nadat hij ergens over heeft gelogen. Maar het verhaal vertelt veel meer. Pinokkio is namelijk een gretige kind dat heel graag volwassen wil worden. Zijn kinderlijke impulsiviteit zorgt er voor dat hij keer op keer in gevaarlijke situaties belandt. Hij redt zich er telkens net op tijd uit doordat hij leert onderscheid te maken tussen goed en kwaad. In dit verhaal is de vader van Pinokkio een maskermaker. Wanneer hij de nog levenloze pop een masker opzet, komt deze tot leven. De verschillende personages die Pinokkio proberen te verleiden zullen in de voorstelling ook gemaskerd zijn. Elk van hen is een uitvergroting van een menselijke eigenschap, zoals hebzucht en luiheid. Maskers lenen zich bij uitstek voor het vertellen van bizarre en groteske situaties die in dit verhaal veel voorkomen. Ze vragen om een speels en fysiek spel. Dit in samenspel met dans, muziek en schaduwspel belooft van deze voorstelling voor de spelers én de toeschouwers een bijzondere belevenis te maken. Stelt u zich maar vast voor hoe Pinokkio in de grote maag van een walvis belandt en door het stoken van een vuur weer naar buiten wordt geniest. In het maakproces zijn vier docenten betrokken: Lianne Jacobs voor beweging en dans, Janou Sipsma voor de vormgeving en Bas van Domburg voor de muziek en allerhande geluiden. Het maskerspel en de eindregie is handen van maskermaker en -speler Frans Krom.

Door het inzetten van deze vier docenten wordt het een beeldende, fysiek en fantasierijke voorstelling die de grenzen van het normale flink overschrijdt. Kinderen van 8 t/m 14 jaar die willen meedoen aan deze unieke voorstelling zijn van harte welkom. De repetities zijn op vrijdagavond. De start is op 20 januari 2017. Je hoeft geen spel- of podiumervaring te hebben. Voor meer informatie of aanmelding bel of mail naar Frans Krom: info@franskrom.nlwww.franskrom.nl, tel. 06-214 186 90.