Beter werken met de computer leer je in de bibliotheken

Opsterland-Ooststellingwerf - In de bibliotheken van Gorredijk, Oosterwolde en Wolvega kunnen belangstellenden gratis meedoen aan de cursus Klik & Tik.

Ben je een absolute beginner op de computer? Wil je handiger worden met internet? Of wil je meer weten van Social Media zoals Facebook en WhatsApp? Dan is oefenen in de bibliotheek met de gratis cursus Klik & Tik echt iets voor jou. De computer en internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven: koopjes op Marktplaats, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen. Dat gaat bijna allemaal online. Klik & Tik is een online cursus die je thuis achter je eigen computer kunt doen. Nieuw is dat jede cursus nu ook met begeleiding van een trainer in de bibliotheek kunt volgen. De trainermaakt een account voor je aan, helpt je op weg en ondersteunt je bij vragen of als je even vastloopt. Het gebruik van de computers en de begeleiding door de trainer biedt de bibliotheek gratis aan. Klik & Tik bestaat uit drie delen:
  1. De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  2. Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
  3. Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)
Het is niet verplicht om alle delen te volgen. Als je de basis al kent, kun je meteen starten met deel twee of drie. De tijden waarop je met begeleiding Klik & Tik kunt volgen zijn: Bibliotheek Wolvega: start 25 januari, daarna elke woensdag van 13.30 tot 15.00 uur* Bibliotheek Oosterwolde: start 26 januari, daarna elke donderdag van 19.00 tot 20.30 uur* Bibliotheek Gorredijk: start 27 januari, daarna elke vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur* *(op alle locaties geldt m.u.v. schoolvakanties) Meer weten of aanmelden? Kijk op de website van de bibliotheek (www.bzof.nl) onder het kopje ‘Wat is er te doen’ Digitale ondersteuning De bibliotheek biedt meer digitale ondersteuning, bijvoorbeeld bij e-lezen en het verbeteren van computervaardigheden. Gratis ondersteuning is er in de vorm van Computertijdschriften en handige websites op de computers in de bibliotheek. Tegen een kleine vergoeding kun je op afspraak terecht op het Digitaal Spreekuur of op ons Digitaal Hulpplein. Je krijgt dan op je eigen e-reader, tablet, smartphone of laptop ondersteuning door een van onze specialisten. Kijk voor meer informatie op de website www.bzof.nl onder het kopje ‘E-books en apps’.