Prima start wedstrijdseizoen ritmische gymnastiek GV Stânfries

Opsterland-Ooststellingwerf - GV Stânfries deed zaterdag met twee damesgroepen mee aan de eerste plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek groepen C/D in Utrecht.

Na een zoektocht, het met toestemming van de politie over de busbaan mogen rijden en daarna door een andere politiewagen weer te worden aangehouden, arriveerden de damesgroepen toch ruim op tijd in de sportcampus.

Stânfries deed mee met twee damesgroepen, waarin een tweetal dames ‘dubbeldraait’.

Hilde Koopmans, Amber Engel, Larissa van der Woude, Ilja Rozenberg en Femke Vleeshouwer (Stânfries 2) startten met het verplichte materiaal knots. Er waren pas nieuwe zg. ‘klick knotsen’ (de knotsen kunnen aan elkaar gekoppeld worden) aangeschaft waar de dames nog niet zolang mee geoefend hadden, maar wat toch wel een andere techniek vereist. Desondanks verliep de oefening qua uitvoering naar behoren. De dames wisten de hoogste punten met de inhoud van de oefening te scoren en behaalden daarmee een hele goede tweede plaats.

De oefening met het keuze materiaal bal verliep voor deze dames ook qua uitvoering prima. Ook hier waren weer hoge punten voor de inhoud van de oefening, het leverde de dames een derde plaats op.

Stânfries 1 (Rianne de Jong, Monique vd Werf, Marijke Meesters, Ilja Rozenberg en Femke Vleeshouwer) presteerde met de knotsoefening niet optimaal. Er vielen een aantal knotsen, wat direct ten koste van het uitvoeringscijfer ging. Omdat deze oefening wel goed scoorde op de inhoud, werden de dames vijfde.

De oefening met het keuze materiaal hoepel-lint verliep qua uitvoering naar wens. Maar ook hier kon met het inhoudscijfer ten opzichte van de andere groepen gecompenseerd worden. De dames behaalden een prima tweede plek.

Al met al een goede uitgangspositie voor de tweede plaatsingswedstrijd, die zal moeten leiden tot het NK op 13 mei in Leeuwarden.