Cursus Glas in Lood thema De Stijl

Drachten - BEETSTERZWAAG - In Ons Huis aan Hoofdstraat 79 wordt vanaf 8 maart de cursus Glas in lood gegeven, in het thema De Stijl. 

Na een zeer succesvol Kunstweekend 2016 is de Stichting Kunst Promotie Beetsterzwaag alweer druk bezig met de organisatie van het Kunstweekend 2017. Dit keer helemaal in het thema van De Stijl, vanwege 100 jaar De Stijl. Een van de eerste activiteiten is de cursus Glas in lood in Beetsterzwaag.  Tijdens de cursus kunnen de cursisten allereerst kennismaken met de technieken waaronder het glas snijden, slijpen, zetten in lood, koperfolie, solderen en de afwerking. Vervolgens gaat een ieder een raam maken, geïnspireerd door de kunststroming De Stijl en wordt er toegewerkt naar het kunstweekend in Beetsterzwaag.
Tijdens het kunstweekend op 1 en 2 juli is er een expositie waarbij de werken van de cursisten worden tentoongesteld.
De cursus wordt gegeven door Anita de vries, met meer dan vjftien jaar ervaring in het geven van cursussen en het maken van Glas in Lood ramen. De cursus is van 19.00 uur tot 21.30 uur, op acht woensdagavonden. Voor meer informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met Anita de Vries, www.clarafenestra.com