Jeroen Zijlstra in Le Brocope in Oldeberkoop

Opsterland-Ooststellingwerf - Zanger, tekstschrijver, componist en trompettist Jeroen Zijlstra treedt zaterdag 4 maart om 20.15 uur op in theater Le Brocope met zijn programma Gebed zonder Band.

De liedjes van Jeroen Zijlstra zijn doortrokken van heimwee. Heimwee naar meisjes die Stella of Anna Susanna heten, naar sliptong met friet, naar kotters op zee. Vaak heeft de wereld in die liedjes zich verengd tot de smalle grens van land en zee. De zanger met het ijle stemgeluid lijkt zijn idioom te hebben gevormd in de jaren dat hij op een vissersboot de Noordzee bevoer en het leven werd bepaald door het binnenhalen van netten en wachtlopen in de nacht. Met dat verleden als noordzee visser blijft Zijlstra scherp aan de wind varen, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend...biddend en vloekend. Als trompettist maakte Zijlstra deel uit van de succesvolle formatie 5 Slag 1 Wijd van Vera Vingerhoeds, waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf in Moskou en Leningrad. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest Hasta Domingo, het Herbie White Orchestra en de Boventoon.
Als tekstschrijver schreef hij liederen voor onder andere Mylène d'Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst.  
Reserveren via: info@lebrocope.nl