Ienfâld&Freonskip op koers met voorstelling ‘Cruise út Koers’

Opsterland-Ooststellingwerf - Op het stuk Cruise út Koers, gespeeld door toneelvereniging Ienfâld en Freonskip, kwam zaterdag ruim 340 man af in de Skâns van Gorredijk.

Hoewel Gorredijk en omstreken gewend is te kijken naar de blijspelen en kluchten van de vereniging, werd er dit jaar extra uitgepakt met een ‘theaterbelevenis.’ Rustig in de stoel zitten toekijken zat er dit jaar niet in, aangezien de spelers zowel op het toneel als in de zaal hun rol in de meest excentrieke types neerzetten.

In drie bedrijven kon het publiek genieten van de capriolen die er werden uitgehaald op cruiseboot De Charming Princess. Hoewel een decor in een theater eigenlijk alleen uit houten coulissen bestaat, kreeg menigeen toch de twijfel wanneer ze de zaal in kwamen. Een immens decor was door de bouwploeg van de vereniging voor de spelers neergezet. En dat werd goed benut.

Stelerij, wild west taferelen, bedrog, en zelfs een heuse bevalling op toneel. Niks was dit jaar te gek voor de vereniging. En dat viel goed in de smaak. De lachsalvo’s waren weer zoals vanouds goed te horen en na afloop kreeg de vereniging lovende woorden voor zowel de spelers als medewerkers. Zoals de titel deed vermoeden was deze cruisereis ‘út koers’ maar zit de vereniging in goeie vaarwateren. Foto's: K. Nutterts