Collecte Dorcas brengt 7000 euro op voor project Ethiopië

Drachten - De collecte van ontwikkelingshulporganisatie Dorcas, in Drachten, Boornbergum, Opeinde, Oudega, Rottevalle, Drachtstercompagnie, Ureterp en Frieschepalen, heeft ruim 7000 euro opgebracht.

Van 27 februari tot en met 4 maart collecteerden in Drachten, Boornbergum, Opeinde, Oudega, Rottevalle en Drachtstercompagnie vrijwilligers voor Dorcas. In Ureterp en Frieschepalen werd van 6-10 maart gecollecteerd.   De opbrengst van de collecte gaat naar het gezondheidsproject in de stad Woliso in Ethiopië. Blijvende verandering in mensenlevens – dat is waar Dorcas aan bijdraagt met haar projecten. Om dat te bereiken werkt Dorcas onder andere aan werkt Dorcas onder andere aan betere gezondheidszorg voor kwetsbare mensen, zoals voor jongeren in Woliso, Ethiopië. In Woliso, een grote stad met ruim 50.000 inwoners, is goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend. Er zijn weinig medische voorzieningen. Zo is er maar één ziekenhuis met 200 bedden en zijn er maar acht dokters in de hele stad. Veel jongeren in Woliso werken in de prostitutie of drankindustrie. Dorcas geeft voorlichting, traint zorgpersoneel en zorgt voor betere toegang tot gezondheidszorg. Ook pakt Dorcas problemen aan op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid. Dit doet zij bijvoorbeeld door:
  1. De kwaliteit van bestaande gezondheidszorg blijvend te verbeteren.
  2. Het bieden van activiteiten om een inkomen te verdienen als alternatief voor werk in de drankindustrie en prostitutie.
  3. Het versterken van plaatselijke organisaties, zodat zij kwetsbare mensen gaan betrekken bij hun activiteiten.
 Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.