Squash Drachten landskampioen Eerste Divisie

Opsterland-Ooststellingwerf -  Het eerste herenteam van Centre Squash Drachten is toch de kampioen van de Eerste Divisie geworden, in plaats van Victoria Rotterdam. Dat maakte de Squash Bond Nederland officieel bekend.

Drachten en Rotterdam gingen tot het bittere eind gelijk op in de competitie, daar waar Drachten de betere papieren had wist Rotterdam de laatste en beslissende onderlinge strijd te winnen. Maar door een fout van Squash Utrecht die na de laatste ronde reglementair bestraft is door de Squash Bond werden de punten op nieuw geteld en bleek Squash Drachten 1 net als Rotterdam uit te komen op 89 punten. Hierdoor is Drachten toch de kampioen van de Eerste Divisie, omdat de Drachtsters een beter gamesaldo hebben dan de Rotterdammers. Ambitie: kampioenschap Eredivisie

 Het grote feest kan nu dus losbarsten in Friesland nu bekend is geworden dat promotie naar de Eredivisie een feit is. De doelstelling is gehaald, samen met hoofdsponsor Froconsur uit Leeuwarden zullen de Friese teammanagers Bardis en Wiersma nu gaan bouwen aan het Eredivisieteam, met als doelstelling binnen nu en vier jaar het kampioenschap in de Eredivisie. In het Eredivisie team zullen regionale krachten de boventoon voeren en zal het team worden aangevuld met nationale en internationale top squashers.  Uit het huidige team zullen spelers als Glenn Keenan, Thijs Roukens en Derk Kuiper doorstromen naar het hoogst haalbare niveau.

Op alle niveaus

 Payt & Smashing Squash Drachten 2 is landskampioen in de Tweede Divisie en zal hierdoor het stokje van heren 1 gaan overnemen in de Eerste Divisie. Het derde herenteam van Drachten Toscanini Squash Drachten 3, maakt nog kans op het kampioenschap in de regionale hoogste klasse waardoor het kan promoveren naar de Tweede Divisie.

 Een historisch moment voor de Friese squashclub. Voor het eerst in de geschiedenis een Fries team dat gaat uitkomen op het hoogst haalbare niveau en één van de weinige clubs van Nederland dat uitkomt op alle competitieve niveaus.