Ritmische Dames 1 Stânfries winnen met overmacht

Opsterland-Ooststellingwerf - Dames 1 van GV Stânfries uit Gorredijk won zaterdag met overmacht op de tweede plaatsingswedstrijd Ritmisch voor groepen CD niveau.

De twee damesgroepen van Stânfries deden hier aan mee.

Dames 1, bestaande uit Monique van der Werf, Rianne de Jong, Ilja Rozenberg, Femke Vleeshouwer en Marijke Meesters, startten met de eerste oefening van de dag. De dames zetten een uitstekende knots oefening neer, alle wissels werden gevangen en er viel geen enkele knots. Met een score van 13.500 punten werden ze eerste en bleven ze ruim voor op de nummer twee. De score bleek achteraf ook de hoogste van de dag te zijn. De hoepel/lint oefening van deze behaalde een derde plaats.

Bij dames 2, bestaande uit Hilde Koopmans, Femke Vleeshouwer, Amber Engel, Ilja Rozenberg en Larissa van der Woude verliepen de oefeningen niet helemaal vlekkeloos. Met de knotsoefening werden vooral kleine foutjes gemaakt. Toch behaalden ze nog een goede vijfde plaats, met slechts 0,6 pntafstand van de nummer drie. Met de baloefening was er een aantal keren groot verlies van het materiaal, wat dan ook resulteerde in slechts een negende plaats.

De damesgroepen zullen op 13 mei tijdens de Finale te zien zijn in Burgum.