Politie houdt zeven verdachten van drugshandel aan in Oosterwolde

Opsterland-Ooststellingwerf - Bij een onderzoek naar drugshandel in Oosterwolde heeft de politie maandag zeven mannen aangehouden.

De politie kreeg enige tijd terug informatie binnen over een 47-jarige man uit Wijnjewoude en een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zouden in drugs handelen.

Onderzoek leverde maandag zeven aanhoudingen op. In Donkerbroek moesten een 41-jarige man uit Oosterwolde en een 45-jarige man uit Makkinga mee naar het bureau. Zij hadden harddrugs bij zich, die ze net hadden gekocht van de hoofdverdachten.

Deze mannen werden bij een woning aan de Hooge Esch in Oosterwolde gevonden en aangehouden. In het huis zijn vervolgens drie mannen van 41, 50 en 62 jaar uit Oosterwolde en Appelscha meegenomen. Ook zij hadden drugs gekocht.

Alleen de twee hoofdverdachten zitten nog vast. De politie trof in de woning vijftien bolletjes cocaïne en heroïne aan. Een geldbedrag en een auto zijn ook in beslag genomen. Bij doorzoekingen in twee huizen in Wijnjewoude is niets gevonden.