Avond van het Masker in Oosterwolde

Opsterland-Ooststellingwerf - Stichting Kunstwerf houdt vrijdag 19 mei om 19.30 uur de Avond van het Masker in Hotel de Zon te Oosterwolde. 

De aanleiding voor deze avond is dat Jeugdtheaterschool Kunst en Vliegwerf aan het repeteren is voor de maskervoorstelling Pinokkio die eind juni wordt opgevoerd bij OlmenEs.
Op deze vrijdagavond wil de Stichting alle mensen die geïnteresseerd zijn in theater, uitnodigen om naar Hotel de Zon te komen om kennis te maken met mogelijkheden en gebruik van het masker in het (amateur)theater. Pinokkio
Er wordt deze avond gestart met scenes uit de voorstelling Pinokkio die op die moment gerepeteerd wordt met kinderen van de Jeugdtheaterschool. De aanwezigen maken dan direct kennis met deze speelstijl.
Daarna zal er een korte inhoudelijke inleiding over maskers worden gegeven door Frans Krom. Frans is een bevlogen maskermaker en speler, met kennis van de cultuurhistorische, expressieve en vormtechnische aspecten van het masker weet hij mensen direct te raken.
Vervolgens wordt er door leden van maskertheatergroep Vreemd Hoofd een workshop maskerspel gegeven waarbij u zelf kunt ervaren hoe het is om met een masker op te spelen. Workshop
Tijdens een workshop gaan de deelnemers aan de slag met maskers waarin een bepaalde menselijke karakter is vastgelegd. Dit betekent dat door het karakter al veel dingen zijn vastgelegd. Bijvoorbeeld hun manier van lopen, stemgebruik, houding en gebaren. In de workshop leer je hoe je met je eigen fysiek dit karakter via houding stem en beweging aan het publiek laat zien. De workshop en avond worden afgerond met het spelen van een aantal maskerscènes.
Wie wil kan gewoon langskomen maar het is fijn als u van te voren aangeeft of u komt en met hoeveel, dat kan via info@kunstwerf.com.
Meer informatie over de gastdocenten kunt u vinden op www.vreemdhoofd.nl of www.franskrom.nl.