PCBS de Librije geeft hoop aan kinderen in Kenia

GORREDIJK -  In het kader van De Week van de Hoop (20-26 maart 2017) hebben de leerlingen van basisschool de Librije geld ingezameld voor Stichting Big Brain Project, een initiatief van Bart en Janine van der Kooi uit Gorredijk.

De stichting ondersteunt de basisschool ‘Soon Big Brain Academy’ in Nairobi, Kenia. Dat is een christelijke school voor kinderen van 3 tot 14 jaar. De directrice van de school vindt dat ieder kind recht op goed onderwijs heeft en laat kinderen waarvan de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, wél toe op de school. Dit zorgt voor geldnood om leraren te betalen, eten te kunnen kopen voor de kinderen en slechte hygiënische omstandigheden. Kleine huizen
De stichting heeft al geïnvesteerd in het renoveren van de toiletten. Hierdoor is de hygiëne verbeterd en komen er meer kinderen op school waarvan de ouders het schoolgeld kunnen betalen. Om te zorgen voor structurele inkomsten voor de school loopt er nu een project dat is opgezet met het doel om veertien kleine huizen te bouwen op een stuk land naast de school. Deze huizen, met daarbij een gedeeld toiletgebouw, kunnen verhuurd worden aan individuen en gezinnen, bijvoorbeeld ouders van kinderen die naar de school gaan. Vanochtend hebben de leerlingen van de Librije de opbrengst overhandigd aan Bart en Janine. Met de opbrengst van ‘Wij hebben hoop’ project en de Paasviering van PCBS de Librije, een bedrag van 1046,50 euro, kan Stichting Big Brain Project de bouw van één van de veertien huizen financieren. Meer informatie over Stichting Big Brain Project is te vinden op de website www.bigbrainproject.nl of op de Facebookpagina.