Gebroeders Veenstra turnen Noord Oost Nederland Finale

Opsterland-Ooststellingwerf -  Zaterdag werd in Lemmer de Noord Oost Nederland Finale gehouden. Voor GVV Veenwouden deden er zestien turners mee, waaronder Tomas en Joris Veenstra uit Oosterwolde.

Tomas Veenstra turnt jeugd niveau 10 en Joris Veenstra turnt pupil niveau 10. Beide heren hebben zich tijdens de plaatsingswedstrijden weten te plaatsen voor deze finale. Een pittig deelnemersveld stond in de startblokken om uit te maken wie er met de medailles naar huis ging.

Tomas turnde een prachtige wedstrijd en maakte geen grote fouten tijdens zijn oefeningen. Op voltige behaalde Tomas 12,95 een mooie vierde plaats op dit onderdeel. In totaal behaalde Tomas 86,20 punten en werd hiermee achtste.

Joris Veenstra moest het opnemen tegen 25 sterke tegenstanders. Fouten konden niet gemaakt worden om zicht te houden op het podium. De onderdelen sprong, rek, ringen, voltige en vloer verliepen zonder fouten en zette Joris prachtige oefeningen zien. Helaas, ging het mis bij het onderdeel brug waar hij erg veel punten mee verloor. Uiteindelijk kon hij zich goed herpakken en turnde hij zijn wedstrijd netjes uit. Joris werd net als zijn broer achtste.

Voor Joris staat zaterdag 20 mei de Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam op het programma en zal hij nog in actie komen tijdens het NK groepsspringen en de clubteamwedstrijd. Voor Tomas is het individuele seizoen nu afgelopen en ook hij zal 24 juni in Leek in actie komen tijdens de clubteamwedstrijd.